V.48

Hej alla föräldrar!

 

Ang MA läxa på nomp. Tycker man att uppdraget är enkelt så testa gärna utmaningen också.

På NO:n är barnen indelade i två grupper. Halva gruppen är med Lien och arbetar med fysik, andra halvan har teknik med Magnus. Till teknikprojektet är det bra om barnen har med sig ett varsitt urtvättat mjölkpaket.

Vi kommer nästa vecka börja med ”Peak of the week”.

Genom att ägna en kort del av en lektion åt att på ett inspirerande och engagerande sätt fördjupa oss i en ”peak” stärks elevernas motivation att ta till sig kunskap även under skoldagens övriga moment.

Metoden bygger på mikrolektioner där varje lektionstillfälle kretsar kring en specifik person, plats eller händelse. Med ”Peak of the week” kan du arbeta ämnesövergripande vilket ökar elevernas allmänbildning och bidrar till lust att lära mer. Metoden är applicerbar på grundskolans samtliga stadier och kan enkelt kopplas till aktuella världshändelser eller till teman som eleverna arbetar med i olika skolämnen.  Vi uppmanar eleverna till att fortsätta undersöka och diskutera veckans ”peak” även efter lektionens slut, vilket bidrar till att skapa kopplingar och befästa kunskaper.

Varje fredag kommer eleverna få en ledtråd inför måndagens ”peak of the week”. Ledtråden skrivs upp i skolan men läggs även ut här på bloggen.

Elevernas uppgift blir att undersöka ledtråden och försöka komma fram till lösningen innan måndagens lektion.

 

Ledtråd Peak of the week:  skaparens kodnamn är Notch.

 

 

Må:

Ti: Idrott, Eng läxa

On: Slöjd, Ma läxa på nomp

To: Idrott, NO läxa

Fr: Sv läxa

 

 

Ha en skön helg. Hälsningar arbetslag 4

2 reaktioner på ”V.48

Lämna en kommentar