Vecka 36

Hej alla föräldrar!

Vi kommer varje vecka att skriva lite information på denna sida. Nu publicerade vi detta på första sidan men i fortsättningen kommer denna information ligga under veckobrev.

Vi har haft en bra vecka i skolan, Eleverna jobbar på bra på lektionerna. En del tycker att vi har långa arbetspass men vi gör oftast ett platsbyte efter 50 min vilket gör att de får röra på sig en liten stund. Några har svårt att komma i tid efter rasterna. Vi har en stor klocka på skolgården men det kan vara bra att ha ett egen klocka om man har tillgång till det. Vi har ingen ringsignal, utan det gäller att hålla koll på tiden samt att se sig omkring och börja gå in när klasskamraterna gör det.

Ibland delar vi eleverna i två grupper. Dessa kallas för Alfa och Beta. Det har vi gjort på NO och SO passen.

Eleverna har börjat använda skolans datorer. En del har svårt att logga in men det börjar lösa sig för de flesta nu. Programmet vi börjat lära oss är Power Point och eleverna har fått göra en presentation av sig själva, intressen, favorit mat/ musikgrupp mm. Vi kommer att använda power point när vi redovisar arbeten i olika skolämnen framöver.

I SO arbetar eleverna med kartkunskap. De lär sig hitta i kartböcker och förstå hur kartor är uppbyggda. Vi kommer även att träna orientering på idrotten och kommer den 29/9 att ha en orienteringsdag i Mellbystrand.

I NO kommer vi att börja ett arbete om olika naturtyper och olika insekter och nedbrytare. Vi har beställt hit fjärilslarver från England som ska komma under nästa vecka.

Vi kommer att ta skolfoto på måndag. Det blir inga individuella bilder utan endast gruppfoto. Vi fotograferas kl 11.40

På onsdag är det Friidrottsdag. Alla elever får då deltaga i grenarna 800m, 60 m, höjd, längd och kast. De som lyckas bra får ev möjlighet att åka till Laholm och tävla i KM lite längre fram i september.

Må: Fotografering

Ti: Idrott, höjd och 800 m ute, Engelska läxa (se ämnen/ engelska på denna sida för att få inlogg)

On: Idrottsdag, (Ej slöjd) MA läxa.Film HÄR (Hinner inte läxan förhöras görs det på torsdagen) I apples telefoner kan man behöva ladda ner en gratisprogram om stöder flash. Ex puffin för att kunna se filmerna.

To: Idrott, orientering på skolan

Fr: Bild och Musik, Svenska rättstavning

Ha en skön helg önskar arbetslag 4

En reaktion på ”Vecka 36

Lämna en kommentar